Kuatkan Pendidikan Majukan Kebudayaan, Dinas Dikpora Peringati Hari Pendidikan Nasional

Kamis, 2 Mei 2019 23:52:32 - Oleh : Dinas Dikpora Kab. Kulon Progo

Dinas Dikpora Kabupaten Kulon Progo menyelenggarakan Upacara Peringatan Hari Pendidikan Nasional di halaman Dinas Dikpora Unit 1 pada Kamis (2/5/2019). Peserta upacara terdiri dari Pejabat struktural, Staf, Pengawas sekolah, dan anak-anak praktek industri dari SMK Muh 3 Wates dengan pakaian adat Jawa gaya Yogyakarta karena bertepatan dengan hari Kamis Pahing. Bertindak sebagai pembina upacara, Sekretaris Dinas Eko Teguh Santosa, S.Pd. membacakan sambutan Bupati Kulon Progo dalam rangka Upacara Hari Pendidikan Nasional Kabupaten Kulon Progo Tahun 2019.

Dalam sambutan tersebut disampaikan bahwa kita harus giat dalam pembangunan pendidikan karakter yang tidak lepas dari Tri Pusat Pendidikan yaitu sekolah, griya/tiyang sepuh/keluarga dan warga masyarakat yang digagas oleh Ki Hajar Dewantara.

“Sumangga kita sesarengan ngiyataken pembangunan pendidikan karakter ingkang mboten saged uwal saking bab: sekolah, griya/tiyang sepuh/keluarga, lan warga masyarakat. Kita sadar bilih kekiyatan karakter lan literasi kala wau mujudaken “Tri Pusat Pendidikan” ingkang dipun gagas dening KI HAJAR DEWANTARA”, tuturnya.

Eko Teguh Santosa, S.Pd. dalam sambutannya juga menambahkan tentang kegiatan Dinas Dikpora dalam mendukung penguatan pendidikan karakter keagamaan dengan acara dan data Khataman Al-Qur’an dan Tamat Membaca Kitab Suci menurut agama masing-masing dari TK, SD dan SMP.

Sesambetan kaliyan Pendidikan KARAKTER kala wau kita patut nggadahi raos syukur bilih Pamarentah Kabupaten Kulon Progo wonten ing bab agami inggih sampun ngadani acara Khatam Al-Quran lan tamat Maos Kitab Suci kangge agami piyambak-piyambak. Kanthi adedasar data saking Dinas Pendidikan Pemuda dan Olahraga Kabupaten Kulon Progo, bilih Putra-Putri kita ingkang sampun khatam utawi tamat saha rencana kegiatan Ekstra Kurikuler wonten ing bab keagamaan ing warsa 2019, (kalih ewu sangalas) inggih punika, Wonten ing jenjang TK/RA agama Islam wonten 2.102 siswa, Kristen 39, Khatolik 110, Hindu 0, lan Budha 8, Wonten ing jenjang SD/MI agama Islam wonten 2.488, Pasca Widya Karakter Kristen 69 (Pawidya Kristen), Inisiasi Karakter Khatolik 186 (Interkat), Hindu 0 lan Budha inggih 0, saklajengipun sakmangke ugi badhe dipun laksanakaken ing jenjang SMP/MTS agama Islam wonten 2.019, Kristen 86, Katholik 151, Hindu 0 lan agama Budha 6”, ungkapnya.

Diakhir sambutan, Eko Teguh Santosa, S.Pd. selaku pembina upacara menyampaikan selamat Hari Pendidikan Nasional kepada seluruh warga masyarakat Kulon Progo.

Wusana, dhateng sedaya warga masyarakat Kabupaten Kulon Progo kula ngaturaken Sugeng mengeti HARDIKNAS, Mugi-mugi Allah SWT, Gusti Ingkang Maha Mirah, tansah paring berkah lan inayah dhateng kula lan panjenengan sedaya. Aamiin.”, tuturnya.